Download hier GRATIS mijn kick-off handleiding!

Grafisch vormgever voor werkboeken

Werkboeken

voor jouw (online) programma,
training of cursus

Een cursus, training of online programma kan niet zonder een passend werkboek voor de deelnemers. Maar jouw focus ligt op het delen van jouw kennis, het helpen van jouw klanten, niet op die van het maken van een perfect ontworpen, bij jouw doelgroep passend werkboek. Gelukkig kom ik daar om de hoek kijken!

Door me volledig in te leven in jouw doelgroep kan ik een werkboek ontwerpen dat niet alleen perfect bij hen aansluit, maar ook nog eens een kick-ass ontwerp heeft! Zo’n werkboek dat perfect aansluit op jouw aanbod en waarmee je wilt pronken en showen. Digitaal of gedrukt. En-en kan natuurlijk ook. ☺

Ik denk met je mee over het complete proces en ik houd rekening met de kleinste details. Als expert (en lover) in papier- en drukwerk adviseer ik je bovendien bij de keuze van het papier en laat ik het indien gewenst drukken bij de beste drukkers. Ook kun je jouw (potentiële) klanten een digitaal werkboek sturen met interactieve velden, zodat het werkboek digitaal is in te vullen en met aanklikbare buttons.

Jouw waardevolle inhoud in combinatie met het professionele ontwerp is goud waard! Uit ervaring weet ik dat de klanttevredenheid stijgt en mond-tot-mondreclame hierdoor een enorme boost krijgt. Tijd voor meer tevreden klanten door professionele, waardevolle werkboeken voor jouw training!

Portfolio

Klik op een item voor meer informatie en foto’s van het project. Wil je meer van mijn werk bekijken? Op mijn portfolio pagina vind je een overzicht van al mijn favoriete projecten.

Je krijgt:

Je krijgt:

Werkboekontwerp vanaf € 595
Dit is de prijs voor het basisontwerp met lettertypes, marges, kleuren, stijl en indeling, passend bij de doelgroep. Als de basis staat betaal je daarna een vast bedrag per pagina. De prijs per pagina is afhankelijk van het soort werkboek en het ontwerp en kost tussen de € 35 en € 50 per pagina.

Omslag ontwerp vanaf € 395
Dit is de prijs als je de omslag ook door mij laat ontwerpen.

Alle prijzen zijn exclusief btw en eventueel drukwerk. Elke opdracht is anders en vraagt om maatwerk. De prijzen zijn daarom een richtlijn. Stuur me vooral een berichtje voor de mogelijkheden!

FAQ

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en daarna stuur ik je een offerte toe met het prijsvoorstel. Zodra dit akkoord is, plannen we samen een kick-off sessie in. Tijdens deze sessie gaan we diep in op wat voor soort werkboek het wordt, hoe het ontwerp eruit mag komen te zien, voor welke doelgroep het bedoeld is, of je een online of gedrukte versie wil en hoe je het werkboek wil inzetten. Ik denk mee over alle details: van de locatie van de paginanummers tot op welke pagina de invulvelden moeten staan.

Na de sessie creëer ik een fundering; een soort huisstijl voor je werkboek. Nadat je hierop akkoord geeft, ontwerp ik het complete werkboek. Tussendoor houd ik je op de hoogte en mag jij overal je feedback op geven. Aan het eind van het proces heb jij een kick-ass werkboek in je handen!

Dat varieert per opdracht en is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wanneer en hoe je het ontwerp wilt ontvangen, of het haalbaar is binnen jouw gewenste tijd en natuurlijk of ik een plek voor je vrij heb in mijn agenda. Houd rekening met een maand; van kennismakingsgesprek tot het eindproduct. Na jouw akkoord op de offerte krijg je van mij een planning met data: wanneer ik alle content van jou wil ontvangen, wanneer je de eerste ontwerpen kunt verwachten voor feedback en wanneer het definitieve ontwerp bij je geleverd wordt.

Elke opdracht is anders en vraagt om maatwerk. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en daarna stuur ik je een offerte toe met het prijsvoorstel. Het ontwerp voor een werkboek start vanaf € 595. We hebben dan een goede basis met de juiste indeling, opmaak en (huis)stijl waarmee we verder kunnen. Elke pagina die daarna opgemaakt moet worden kost tussen de € 35 en € 50 per pagina, afhankelijk van het soort werkboek. Wil je de omslag ook door mij laten ontwerpen? Het ontwerp voor een pakkende omslag start vanaf € 395.

De prijzen zijn exclusief btw en eventueel drukwerk. Drukwerk wordt berekend aan de hand van jouw wensen en is geheel afhankelijk van het aantal stuks, de papiersoort en de afwerkingen.

No stress, ik ben er om je te helpen en te ontzorgen! Ik denk met je mee over het complete plaatje: een goed werkboek dat fijn is om in te vullen en door te bladeren, dat de aandacht bij de cursus houdt zonder allerlei afleidingen. Tijdens de kick-off sessie stel ik jou de juiste vragen om tot een goed concept voor de vormgeving van jouw training of cursus te kunnen komen. Vaak komen we op nóg betere ideeën en zorg ik dat je helemaal AAN gaat, waardoor je nog meer zin hebt om te gaan knallen met de vormgeving van jouw programma!

Ik kan alleen jouw ‘soep’ maken als ik van jou de ingrediënten krijg. Tijdens de kick-off sessie stel ik jou de juiste vragen zodat ik voldoende informatie heb voor een uniek ontwerp op maat. Overigens lees ik alles in jouw werkboek, zodat ik precies weet wat voor soort ontwerp je nodig hebt! Graag krijg ik ook toegang tot het programma of de training, zodat ik zelf alles kan doorlopen. Op die manier kan ik mij goed inleven in wat jouw klanten ervaren tijdens de cursus en kan ik het werkboek daar goed op aan laten sluiten.

Als we van start gaan stuur ik jou een checklist van de content die je moet aanleveren, zoals tekst en beeld. Ik ontvang graag schone, geredigeerde teksten zonder spelfouten. Ik maak een gezamenlijke map aan waar wij beiden in kunnen werken. Dat houdt onze mail schoon en zo staat alles netjes bij elkaar.

Ik ben geen schrijver of fotograaf, maar heb wel hele fijne mensen in mijn netwerk met verschillende stijlen en expertise met wie ik je in contact kan brengen. Daarnaast kan ik naar wens geschikt stock materiaal voor je zoeken. Dit is rechtenvrij beeld dat je tegen betaling kunt downloaden. Dit bespreken we uiteraard tijdens de kick-off sessie.

Ja! Je weet misschien precies wat je wilt, maar je krijgt dan misschien niet wat je nódig hebt. Ook als je weet wat je wilt, loop ik samen met jou het hele proces door. Van idee tot concept tot eindresultaat en vaak komen we tot nóg toffere ideeën! Tijdens het ontwerpen houd ik rekening met jouw wensen, maar ook met de wensen van jouw klant. Ik leef me in, lees de teksten door en beeld me in hoe ik het zou willen ervaren als ik jouw klant zou zijn.

Jazeker! Ik ontwerp voor jou een visueel aantrekkelijk werkboek dat lekker wegleest zonder teveel afleiding-gedoe. Een complete belevenis waar jouw klanten helemaal in worden gezogen zodat ze tevreden zullen zijn over jouw waardevolle training of cursus. Ik maak buttons en klikbare links die verwijzen naar bijvoorbeeld opdrachten, jouw website, een filmpje of social media. Ook is het mogelijk om een checklist te maken die ook echt is aan te vinken en velden waar tekst ingevuld kan worden. Tijdens onze kick-off sessie komt dit allemaal voorbij!

Zelf drukken kan ik helaas niet. Wat ik wél kan is jou adviseren welk papier en afwerking je het beste kunt kiezen en het drukwerk voor je bestellen. Ik werk samen met hele fijne drukkers en weet precies welke prijs-kwaliteit verhoudingen zij hebben. Zo zorg ik ervoor dat jouw werkboek op de perfecte manier gedrukt bij je bezorgd wordt.

Tijdens de samenwerking houd ik contact met de drukker en houd me bezig met dingen zoals aanleverspecificaties, snijtekens en papiersoorten. Ik neem dat voor jou uit handen, dus daar heb je dan zelf geen omkijken meer naar. Lekker toch?

Stuur mij een bericht!

Wil jij jouw training of cursus nóg waardevoller maken met een prachtig werkboek, passend bij jouw doelgroep? Wil je net even dat extra’s bieden aan je klanten?

Stuur mij een bericht, dan plannen we samen een kennismaking om er eens over te kletsen!