Download hier GRATIS mijn kick-off kit!

Boeken

Je hebt een verhaal, een boodschap die alles veranderend is voor jouw toekomstige lezer. Dit is jouw legacy in boekvorm. Boeken zijn voor altijd.

Zorg ervoor dat je boek de uitstraling krijgt die JOUW verhaal eer aandoet.

Je bent aan het juiste adres.

Grafisch vormgever voor boeken

Jouw legacy in boekvorm

Je hebt een verhaal en je hebt het krachtige besluit genomen om dat verhaal nu ook echt te delen. Omdat je weet dat de boodschap die jij te vertellen hebt, de visie die je hebt, belangrijk is. Het moet gehoord worden, gelezen worden. Jij wilt impact maken op mensen. Daarom ben je hier. Want hoewel er woorden op papier staan, weet jij dat alleen papier niet genoeg is.

Jij wilt een ontwerp voor je boek, jouw legacy. Alleen niet zomaar een ontwerp. Niet de dertien in een dozijn. Maar the one of a kind. Een ontwerp dat feilloos aansluit op de impact die jij wilt maken. Een visuele vertaling van wat jij te vertellen hebt.

Een boek dat aan de buitenkant opvalt en uit het (digitale) schap wordt gepakt. Een boek waar lezers aan beginnen en die ze niet meer willen wegleggen. Je wilt de WOW-factor. Dat is precies waar ik VLINDERS van in mijn buik krijg. Boeken die net even anders zijn, net wat opvallender en net wat lekkerder lezen.

Dat is wat ik doe als grafisch ontwerper voor boeken. Ik maak je boek niet gewoon mooi. Ik maak strategische ontwerpkeuzes. Dat betekent dat ik weet hoe ik je omslag extra kan laten opvallen. Dat betekent dat ik weet welke lettertypes en stijlkeuzes een boek lekker leesbaar maken. En het betekent dat ik me feilloos inleef in jou en je doelgroep, waardoor jouw boek heel eigen wordt en tegelijkertijd heel uniek.

Ik vertaal jouw verhaal naar een ontwerp waar jouw hart – en dat van je lezer – sneller van gaat kloppen. Dat allemaal terwijl we samen een feestje maken van dit hele ontwerpproces!

Bij deze ben je uitgenodigd voor je eigen boekenbal.

Als jij er klaar voor bent, nodig ik je heel graag uit voor een kennismakingsgesprek.
Zullen we? 👇

Geboekte resultaten

De afgelopen 10 jaar heb ik met meer dan honderd vertellers/ondernemers/impactmakers gewerkt. Ik heb planken vol prachtige boeken waar ik aan heb mogen meedenken. Als je benieuwd bent naar wat ik allemaal gemaakt heb, blader dan eens door mijn portfolio! 👇

Klik om een item te openen.

Hoe ziet samenwerken eruit?​

Als wij de handen in één slaan, dan heb ik mijn onverdeelde aandacht voor jou. Bij mij ben je niet zomaar een (pagina)nummertje. Ik denk met je mee over het complete boeken-uitgeef-proces, ik zet al mijn kennis en ervaring voor je in en let op de allerminst kleinste details. Samen laten we jouw boekendroom realiteit worden! 🔥

Wat je krijgt van mij:

De investering voor een boek ontwerp is vanaf 595,- 🚀
Dit is de prijs voor het basisontwerp met lettertypes, marges, kleuren, stijl en indeling, passend bij de doelgroep. Exclusief omslagontwerp.

Zodra de basis – de fundering van jouw boek – staat, betaal je vervolgens een vast bedrag per pagina. De prijs per pagina is afhankelijk van het soort boek en het ontwerp en de prijs varieert tussen de 20 en 50 euro per pagina.

Omslagontwerp doe ik al vanaf 495,-

Alle prijzen zijn exclusief btw en drukwerk.
Elke opdracht is anders en vraagt om maatwerk. 
De prijzen zijn daarom een richtlijn.

Het allerbeste is om eerst kennis te maken, zodat we weten of we een match zijn en zodat ik je daarna kan voorzien van het best passende advies. Dus, zullen we een gesprek inplannen?

Je plant via de knop hieronder makkelijk een online kennismakingsgesprek met me in 👇

Veelgestelde vragen

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en daarna stuur ik je een offerte toe met het prijsvoorstel. Zodra dit akkoord is, plannen we samen een kick-off sessie in. Tijdens deze sessie gaan we diep in op wat voor soort boek het wordt, hoe het ontwerp eruit mag komen te zien, of je het in eigen beheer uitgeeft of met een uitgever, voor welke doelgroep het bedoeld is en hoe je het boek wil inzetten. Ik denk mee over alle details: van de plaatsing van de paginanummers tot aan jouw boekpromotie.

Na deze sessie creëer ik een fundering; de ‘huisstijl’ van jouw boek. Nadat je hierop akkoord geeft, ontwerp ik het complete binnenwerk. Indien ik ook je boekomslag mag ontwerpen, doe ik dit het liefste als laatste. Dan heb ik me namelijk goed kunnen inleven en heb ik een compleet beeld van jouw boek. Tussendoor houd ik je op de hoogte en mag jij overal je feedback op geven. Eventueel kan ik zelfs het drukwerk voor je uit handen nemen. Ik werk namelijk samen met de beste drukker. Aan het eind van een intensieve maar super leuke samenwerking heb jij een kick-ass boek in je handen!

Elke opdracht is anders en vraagt om maatwerk. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en daarna stuur ik je een offerte toe met het prijsvoorstel.

Het ontwerpen van jouw boek start vanaf 595, het Story Starter pakket. We hebben dan een goede basis met de juiste indeling, opmaak en (huis)stijl waarmee we verder kunnen. Elke pagina in het binnenwerk die daarna opgemaakt moet worden kost tussen de 20 en 50 per pagina, afhankelijk van het soort boek. Wil je de omslag ook door mij laten ontwerpen? Het ontwerp voor een pakkende omslag start vanaf 495.

Wil je helemaal los gaan? Kies dan voor de VIP Book Experience. De VIP Book Experience bevat hetzelfde als het Story Starter pakket met als super leuk extraatje dat je ‘the whole shebang’ krijgt. Oftewel: Mijn strategisch brein voor het uitgeven van jouw boek, een rondleiding in de drukkerij waar jouw boek gedrukt gaat worden, een afspraak in de inspiratie-room van de drukkerij (voor mij dé snoepwinkel met allemaal mooie papiersoorten en prachtig drukwerk) en filmpjes & foto’s van hoe jouw boek gedrukt wordt. En het wordt nóg leuker: ik neem je mee naar een hele fijne plek voor een compleet verzorgde lunch waar wij de eerste proost op jouw boek zullen doen. Jouw investering voor dit speciale VIP pakket: 1795.

De prijzen zijn exclusief btw en eventueel drukwerk. Drukwerk wordt berekend aan de hand van jouw wensen en is geheel afhankelijk van de oplage, de papiersoort en de afwerkingen.

Ik kan alleen jouw ‘soep’ maken als ik van jou de ingrediënten krijg. Tijdens de kick-off sessie stel ik jou de juiste vragen zodat ik voldoende informatie heb voor een uniek ontwerp op maat. Wordt het bijvoorbeeld een roman, zelfhulpboek of biografie? Wie worden je lezers? Ga je het in eigen beheer uitgeven of werk je met een uitgever? Op dit soort vragen gaan we in tijdens de sessie. Overigens lees ik alles in jouw boek, zodat ik precies weet wat voor soort ontwerp je nodig hebt!

Als we van start gaan stuur ik jou een checklist van de content die je moet aanleveren, zoals tekst, beeld en colofon gegevens. Ik ontvang graag geredigeerde teksten zonder spelfouten. Ik maak een gezamenlijke map aan waar wij beiden in kunnen werken. Dat houdt onze mail schoon en zo staat alles netjes bij elkaar.

Dat varieert per opdracht en is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wanneer en hoe je het ontwerp wilt ontvangen, of het haalbaar is binnen jouw gewenste tijd en natuurlijk of ik een plek voor je vrij heb in mijn agenda. Houd rekening met 6-10 weken; van een kennismakingsgesprek tot een gedrukt eindproduct. Na jouw akkoord op de offerte krijg je van mij een planning met data: wanneer ik alle content van jou wil ontvangen, wanneer je de eerste ontwerpen kunt verwachten voor feedback en wanneer het definitieve ontwerp bij je geleverd wordt.

Ik ben geen schrijver of fotograaf, maar heb wel hele fijne mensen in mijn netwerk met verschillende stijlen en expertise met wie ik je in contact kan brengen. Daarnaast kan ik naar wens geschikt stock materiaal voor je zoeken. Dit is rechtenvrij beeld dat je tegen betaling kunt downloaden. Dit bespreken we uiteraard tijdens de kick-off sessie.

Zelf drukken kan ik helaas niet. Wat ik wél kan is jou adviseren welk papier en afwerking je het beste kunt kiezen en het drukwerk voor je bestellen. Ik werk samen met hele fijne drukkers en weet precies welke prijs-kwaliteit verhoudingen zij hebben. Zo zorg ik ervoor dat jouw boek op de perfecte manier gedrukt bij je bezorgd wordt.

Tijdens de samenwerking houd ik contact met de drukker en houd me bezig met dingen zoals aanleverspecificaties, snijtekens en papiersoorten. Ik neem dat voor jou uit handen, dus daar heb je dan zelf geen omkijken meer naar. Lekker toch?

Er komt heel veel op je af als jij je eigen boek wilt schrijven en uitgeven. No stress, ik ben er om je te helpen en ontzorgen! Tijdens de kick-off sessie stel ik jou de juiste vragen om tot een goed concept te komen en de stappen die we daarvoor moeten nemen. Vaak komen we op nóg betere ideeën en zorg ik dat je helemaal AAN gaat, waardoor je nog meer zin hebt om te gaan beginnen aan jouw boek. Ik begeleid je van begin tot eind: van jouw wens van een eigen boek tot het gedrukte resultaat voor je neus.

Wist je dat ik met mijn 10 jaar ervaring in het vakgebied, ook veel strategische kennis heb over online marketing en offline events? Ik geef deze kennis graag aan je mee in een extra toe te voegen Strategy Call. Dit gesprek duurt minstens een uur, waarin ik je enthousiast meeneem in alle mogelijkheden die er zijn voor het uitgeven van jouw boek. Van voorfinanciering tot boeklancering. Tijdens onze kennismaking vertel ik je graag meer over wat dit precies inhoudt…

Ik bied 2 pakken aan: het Story Starter pakket en de VIP Book Experience. 

Bij Story Starter krijg je een kick-off call waarin wij jouw wensen voor ontwerp en drukwerk bespreken. Daarbij zit ook het ontwerpen van de fundering van jouw boek en mijn tips en adviezen voor de juiste keuze papier en afwerking voor het drukwerk. Ik begeleid je bij het drukwerk-proces en zorg dat het boek netjes gedrukt bij jou wordt bezorgd.

De VIP Book Experience bevat hetzelfde als het Story Starter pakket met als super leuk extraatje dat je ‘the whole shebang’ krijgt. Oftewel: Mijn strategisch brein voor het uitgeven van jouw boek, een rondleiding in de drukkerij waar jouw boek gedrukt gaat worden, een afspraak in de inspiratie-room van de drukkerij (voor mij dé snoepwinkel met allemaal mooie papiersoorten en prachtig drukwerk) en filmpjes & foto’s van hoe jouw boek gedrukt wordt. En het wordt nóg leuker: ik neem je mee naar een hele fijne plek voor een compleet verzorgde lunch waar wij de eerste proost op jouw boek zullen doen.

Ik wil meer weten!

Als je tot hier hebt gescrold, dan weet ik één ding zeker: jij wilt vast meer informatie over hoe ik mijn grafische skills voor jou kan inzetten.

Een keuze maken voor een ontwerper is niet de makkelijkste, dus ik begrijp het als je vragen hebt of nog iets van me wilt weten. Aarzel niet om contact met me op te nemen. Ik help je graag. Vul het formulier hieronder in, dan kom ik zo snel mogelijk bij je op de radar.

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend, dus geen zorgen, relax, komt goed.