Download hier GRATIS mijn kick-off handleiding!

Grafisch vormgever voor boeken

Boeken

Een droom die werkelijkheid wordt:
je eigen boek uitgeven

Een eigen boek uitgeven is altijd al jouw droom geweest. En nu mag het verhaal waar je zoveel zorg en liefde in hebt gestopt een tastbare vorm krijgen. Als het idee al een tijdje op de plank ligt, dan is dit jouw teken. Het is tijd om jouw boek ook écht uit te gaan geven!

Ik begrijp als geen ander dat dit jouw kindje is, dat je echt jouw hart en ziel in dit boek hebt gelegd. Het verhaal schrijven is al een flinke klus en er komt nog meer bij kijken: ontwerpen, drukken, uitgeven, marketing. Een leuk maar soms lastig proces. Laat mij je helpen!

Jij hoeft je niet druk te maken over kleuren, lettertypes, lay-out, papiersoorten of drukwerk, want jij blaast de lezers omver met de inhoud en ik met een sterk ontwerp van jouw boek! Ik neem je mee tijdens het hele proces. Ik lees jouw boek van A tot Z, ik leef me in jouw doelgroep in en ik denk met je mee over het complete plaatje. Van het binnenwerk tot aan de cover, van een kick-ass ontwerp tot aan kwalitatief drukwerk.

Als expert (en lover) in papier- en drukwerk adviseer ik je bij de keuze van het papier en laat ik het drukken bij de beste drukker. 

Het resultaat na een intensieve samenwerking met mij? Een eigen boek waarmee je wilt pronken en showen, omdat iedereen jóuw verhaal mag horen – euh lezen.

Portfolio

Klik op een item voor meer informatie en foto’s van het project. Wil je meer van mijn werk bekijken? Op mijn portfolio pagina vind je een overzicht van al mijn favoriete projecten.

Je krijgt:

Je krijgt:

Boek vanaf € 400
Dit is de prijs voor het basis ontwerp met lettertypes, marges, kleuren, stijl en indeling, passend bij de doelgroep. Exclusief omslag ontwerp. Als de basis – de fundering van jouw boek – staat betaal je daarna een vast bedrag per pagina. De prijs per pagina is afhankelijk van het soort boek en het ontwerp en kost tussen de € 15 en € 50 per pagina.

Omslag ontwerp vanaf € 495
Dit is de prijs als je de omslag ook door mij laat ontwerpen.

Alle prijzen zijn exclusief btw en eventueel drukwerk. Elke opdracht is anders en vraagt om maatwerk. De prijzen zijn daarom een richtlijn.

FAQ

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en daarna stuur ik je een offerte toe met het prijsvoorstel. Zodra dit akkoord is, plannen we samen een kick-off sessie in. Tijdens deze sessie gaan we diep in op wat voor soort boek het wordt, hoe het ontwerp eruit mag komen te zien, of je het in eigen beheer uitgeeft of met een uitgever, voor welke doelgroep het bedoeld is en hoe je het boek wil inzetten. Ik denk mee over alle details: van de plaatsing van de paginanummers tot aan jouw boekpromotie.

Na deze sessie creëer ik een fundering; de ‘huisstijl’ van jouw boek. Nadat je hierop akkoord geeft, ontwerp ik het complete binnenwerk. Indien ik ook je boekomslag mag ontwerpen, doe ik dit het liefste als laatste. Dan heb ik me namelijk goed kunnen inleven en heb ik een compleet beeld van jouw boek. Tussendoor houd ik je op de hoogte en mag jij overal je feedback op geven. Eventueel kan ik zelfs het drukwerk voor je uit handen nemen. Ik werk namelijk samen met de beste drukker. Aan het eind van een intensieve maar super leuke samenwerking heb jij een kick-ass boek in je handen!

Elke opdracht is anders en vraagt om maatwerk. Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en daarna stuur ik je een offerte toe met het prijsvoorstel.

Het ontwerpen van jouw boek start vanaf € 400, het Story Starter pakket. We hebben dan een goede basis met de juiste indeling, opmaak en (huis)stijl waarmee we verder kunnen. Elke pagina in het binnenwerk die daarna opgemaakt moet worden kost tussen de € 15 en € 50 per pagina, afhankelijk van het soort boek. Wil je de omslag ook door mij laten ontwerpen? Het ontwerp voor een pakkende omslag start vanaf € 495.

Wil je helemaal los gaan? Kies dan voor het All The Way pakket. Het All The Way pakket bevat hetzelfde als het Story Starter pakket met als super leuk extraatje dat je ‘the whole shebang’ krijgt. Oftewel: Mijn strategisch brein voor het uitgeven van jouw boek, een rondleiding in de drukkerij waar jouw boek gedrukt gaat worden, een afspraak in de inspiratie-room van de drukkerij (voor mij dé snoepwinkel met allemaal mooie papiersoorten en prachtig drukwerk) en filmpjes & foto’s van hoe jouw boek gedrukt wordt. En het wordt nóg leuker: ik neem je mee naar een hele fijne plek voor een compleet verzorgde lunch waar wij de eerste proost op jouw boek zullen doen. Jouw investering voor dit speciale VIP pakket: € 1500.

De prijzen zijn exclusief btw en eventueel drukwerk. Drukwerk wordt berekend aan de hand van jouw wensen en is geheel afhankelijk van de oplage, de papiersoort en de afwerkingen.

Ik kan alleen jouw ‘soep’ maken als ik van jou de ingrediënten krijg. Tijdens de kick-off sessie stel ik jou de juiste vragen zodat ik voldoende informatie heb voor een uniek ontwerp op maat. Wordt het bijvoorbeeld een roman, zelfhulpboek of biografie? Wie worden je lezers? Ga je het in eigen beheer uitgeven of werk je met een uitgever? Op dit soort vragen gaan we in tijdens de sessie. Overigens lees ik alles in jouw boek, zodat ik precies weet wat voor soort ontwerp je nodig hebt!

Als we van start gaan stuur ik jou een checklist van de content die je moet aanleveren, zoals tekst, beeld en colofon gegevens. Ik ontvang graag geredigeerde teksten zonder spelfouten. Ik maak een gezamenlijke map aan waar wij beiden in kunnen werken. Dat houdt onze mail schoon en zo staat alles netjes bij elkaar.

Dat varieert per opdracht en is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wanneer en hoe je het ontwerp wilt ontvangen, of het haalbaar is binnen jouw gewenste tijd en natuurlijk of ik een plek voor je vrij heb in mijn agenda. Houd rekening met 6-10 weken; van een kennismakingsgesprek tot een gedrukt eindproduct. Na jouw akkoord op de offerte krijg je van mij een planning met data: wanneer ik alle content van jou wil ontvangen, wanneer je de eerste ontwerpen kunt verwachten voor feedback en wanneer het definitieve ontwerp bij je geleverd wordt.

Ik ben geen schrijver of fotograaf, maar heb wel hele fijne mensen in mijn netwerk met verschillende stijlen en expertise met wie ik je in contact kan brengen. Daarnaast kan ik naar wens geschikt stock materiaal voor je zoeken. Dit is rechtenvrij beeld dat je tegen betaling kunt downloaden. Dit bespreken we uiteraard tijdens de kick-off sessie.

Zelf drukken kan ik helaas niet. Wat ik wél kan is jou adviseren welk papier en afwerking je het beste kunt kiezen en het drukwerk voor je bestellen. Ik werk samen met hele fijne drukkers en weet precies welke prijs-kwaliteit verhoudingen zij hebben. Zo zorg ik ervoor dat jouw boek op de perfecte manier gedrukt bij je bezorgd wordt.

Tijdens de samenwerking houd ik contact met de drukker en houd me bezig met dingen zoals aanleverspecificaties, snijtekens en papiersoorten. Ik neem dat voor jou uit handen, dus daar heb je dan zelf geen omkijken meer naar. Lekker toch?

Er komt heel veel op je af als jij je eigen boek wilt schrijven en uitgeven. No stress, ik ben er om je te helpen en ontzorgen! Tijdens de kick-off sessie stel ik jou de juiste vragen om tot een goed concept te komen en de stappen die we daarvoor moeten nemen. Vaak komen we op nóg betere ideeën en zorg ik dat je helemaal AAN gaat, waardoor je nog meer zin hebt om te gaan beginnen aan jouw boek. Ik begeleid je van begin tot eind: van jouw wens van een eigen boek tot het gedrukte resultaat voor je neus.

Ik bied 2 pakken aan: het Story Starter pakket en het All The Way pakket. 

Bij Story Starter krijg je een kick-off call waarin wij jouw wensen voor ontwerp en drukwerk bespreken. Daarbij zit ook het ontwerpen van de fundering van jouw boek en mijn tips en adviezen voor de juiste keuze papier en afwerking voor het drukwerk. 

Het All The Way pakket bevat hetzelfde als het Story Starter pakket met als super leuk extraatje dat je ‘the whole shebang’ krijgt. Oftewel: Mijn strategisch brein voor het uitgeven van jouw boek, een rondleiding in de drukkerij waar jouw boek gedrukt gaat worden, een afspraak in de inspiratie-room van de drukkerij (voor mij dé snoepwinkel met allemaal mooie papiersoorten en prachtig drukwerk) en filmpjes & foto’s van hoe jouw boek gedrukt wordt. En het wordt nóg leuker: ik neem je mee naar een hele fijne plek voor een compleet verzorgde lunch waar wij de eerste proost op jouw boek zullen doen.

Stuur mij een bericht!

Ben jij er klaar voor om jouw boek echt uit te gaan geven? Wil je jouw droom werkelijkheid maken?

Ik help je met alle liefde door het proces heen, terwijl ik werk aan een kick-ass ontwerp voor het verhaal waar jij je hart en ziel in hebt gelegd. Lijkt het je tof om samen te werken en wil je eens kletsen over de mogelijkheden? Stuur mij dan een berichtje!