Download hier GRATIS mijn kick-off kit!

Veel ondernemers willen hun eigen magazine uitbrengen. Maak hoe kun je geld verdienen aan je magazine? Ik licht een paar verdienmodellen toe! - Lieke ontwerpt

Hoe kun je geld verdienen aan je magazine?

Het uitgeven van een eigen magazine is ontzettend goed voor je expertstatus en naamsbekendheid. Ik vind het fantastisch om deze te mogen ontwerpen! Maar tijdens gesprekken rijst de volgende vraag altijd naar boven: hoe kan ik dit financieren? Hoe verdien ik geld met mijn magazine? Lees gauw verder, want in deze blog geef ik je een paar goede verdienmodellen voor je magazine!

Veel ondernemers willen graag hun eigen magazine uitbrengen. Ik krijg hier dan ook een heleboel vragen over. De vraag hoe je je eigen businessmagazine kan (voor)financieren is dan ook de meest gestelde vraag die ik krijg. Maar in dat financiële plaatje denken we vaak alleen aan de inkoop en verkoop. We denken na over wat het kost om een magazine te laten ontwerpen en drukken en bezorgen. We denken na over de euro’s die het achteraf eventueel oplevert bij de verkoop. Maar wist je dat er nog veel meer opties zijn om te verdienen aan je magazine?

Het beste verdienmodel: verkoop advertentieruimte

Maar we vergeten soms dat je ook advertentieruimte in een magazine kunt toevoegen; stukken ruimte in je blad waar anderen reclame voor zichzelf mogen maken. Dat vinden veel ondernemers interessant! Paginagroot, halve pagina’s of kwartjes. Op prominente plekken zoals op een rechterpagina of de binnenkant van de omslag. Naast een interessant artikel – en ga zo maar door! Er zijn een heleboel opties.

Advertenties in dezelfde stijl als het magazine zijn al helemaal interessant!

Vraag hier goede prijzen voor om alvast te verdienen aan je magazine. Om je een idee te geven hoe lucratief dit is: een klant van mij verkoopt deze advertentieplekken vanaf €1500 per advertentie. Op deze manier kun je dus van tevoren al een flink deel van je magazine voorfinancieren. Om het nog mooier te maken: voor de meeste klanten doe ik ook de vormgeving van de advertenties, zodat het blad compleet voorzien is van de juiste uitstraling. Ook dat is voor de mensen die de advertenties inkopen interessant.

Creëer een online verkooppagina (en begin vast met verkopen)

Maak een verkooppagina waar men je magazine kan kopen en biedt ook op je website advertentieruimte aan. Dat is inclusief een link naar het aanbod van de adverteerder. In jouw magazine kan je dan een QR-code zetten naar deze pagina’s. Bijvoorbeeld naar het aanbod van de adverteerder. Er kan hier ook een mooie prijs tegenover staan. Zo krijg je meer verkeer naar jouw website en dat is weer goed voor je SEO en vindbaarheid.

Vind je het spannend om met verkopen af te wachten tot je magazine er is? Start dan met een voorverkoop. Leg uit dat door het magazine alvast te bestellen, je als klant bijdraagt aan de ontwikkeling ervan. Maak je doelgroep alvast enthousiast over de inhoud of benoem dat er slechts een beperkte oplage zal zijn. Dat motiveert je toekomstige lezers om alvast een magazine te reserveren. Bovendien doen je grootste fans vast met alle liefde alvast een duit in het zakje.

Bied ondernemers advertorials in je magazine aan

Ook advertorials opnemen in je magazine is een optie. Dat zijn artikelen die bedoeld zijn om een product of dienst te verkopen. In plaats van deze als duidelijke advertentie neer te zetten, worden ze verpakt in artikelvorm. Ze passen vaak goed tussen de redactionele content in het magazine en zijn dus gemakkelijk toe te voegen. Ook hier kun je weer mooie prijzen voor vragen. Voor sommige ondernemers is het interessanter dan advertenties aanbieden omdat advertorials minder ‘verkoperig’ aanvoelen.

Ik durf te wedden dat we samen op meer ideeën komen

In zoveel boeken, magazines en e-books zitten slimme verdienmodellen verstopt. Deze ideeën geven er een paar van weer, maar ik denk heel graag met je mee over verdienmodellen die echt bij jouw en jouw business passen! Mijn werk gaat zoveel verder dan slechts het creëren van een mooi ontwerp. Ik denk echt met je mee van A tot Z, ik kijk naar het complete plaatje. Wil je sparren over het ontwerpen van jouw uitingen en hoe je hier aan kan verdienen? Ik nodig je uit om een kennismaking in te plannen!

Download hier GRATIS mijn kick-off handleiding!

In deze handleiding vertel ik je welke stappen we gaan nemen, zodat jij zelf niet meer hoeft te klooien en je kunt gaan opvallen met een professionele én unieke uitstraling van jouw bedrijf. 

Inclusief te gekke checklist om te kijken of jij toe bent aan een grafisch vormgever.

Grafisch vormgever, part-time moeder en full-time levensgenieter

Ik lach veel, praat graag en word hyper enthousiast van dingen waar mijn hart een sprongetje van maakt. Ik ben chaotisch en enorm geordend, positief en mindful, een gezellige levensgenieter vol passie. Passie naar links, passie naar rechts, draai in het rond en vier het leven!

Als zakenvrouw ben ik een multi-inzetbare meedenker die altijd gaat voor het beste resultaat. Ik pas mij aan aan jouw stijl in plaats van andersom. En ik heb een enorme liefde voor papier en drukwerk.

Ik stel jou de juiste vragen, prikkel jouw hersenen zonder je pijn te doen en zo komen we in de beste flow voor een kick-ass resultaat.

Over Lieke