Download hier GRATIS mijn kick-off handleiding!

Mijn belangrijkste taak als grafisch ontwerper... - Lieke Ontwerpt

Dit is mijn belangrijkste missie als grafisch ontwerper

Mijn belangrijkste missie als grafisch ontwerper is me inleven in jouw ideale klant. De wensen van jouw doelgroep staan centraal. En zo pakken we dat samen aan...

Als grafisch ontwerper ben je met veel opdrachten tegelijk bezig, maar het belangrijkste is misschien nog wel: me inleven in jouw ideale klant. Als we samenwerken, gaat het mij niet puur en alleen om jouw wensen, maar ga ik echt inzoomen op jouw doelgroep. Dát is wat mij betreft wat een ontwerp maakt of breekt! En zo doe ik dat…

Deep dive in jouw bedrijf

Onze samenwerking begint niet met grafisch ontwerpen, maar met een sessie om tot de kern van jouw doelgroep te komen. Ik lees jouw teksten en ik stuur je vooraf een vragenlijst – mijn Brand Questionnaire – om alvast een beeld te vormen van jouw bedrijf en de opdracht. In de kick-off call gaan we diep in op jouw doelgroep, jouw producten of diensten en de kernwaarden van jouw bedrijf. Daar haal ik de rode draad uit.

Mensen die hun huis willen veranderen vinden iets heel anders mooi dan mensen die alles willen weten over voeding bij onregelmatige diensten

Wanneer ik aan de slag ga met ontwerpen, kruip ik echt in de huid van jouw doelgroep. Ik doe een uitvoerig doelgroepenonderzoek waar ik uithaal wat de doelgroep aan (visuele) informatie tot zich neemt. Wat zijn stijlen waar zij van aan gaan? Welke kleuren vinden zij mooi? Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld mensen die de energie in hun huis willen veranderen iets compleet anders mooi vinden dan mensen met onregelmatige diensten en alles willen weten over voeding. En de stijl van jou als ondernemer of auteur, is namelijk niet altijd de stijl van jouw klanten.

Ik droom zelfs over jouw visuele uitstraling

Het visuele aspect bepaalt of de lezer informatie tot zich neemt en daarna hoe het opgenomen wordt. Hier zit zoveel gedachtegang achter, zoveel onderzoek in en zoveel ervaring van mijn kant. Dit is een strategisch proces, waarmee je echt tot het beste resultaat komt. De Money Planner van Simone Levie heeft bijvoorbeeld een heel andere doelgroep dan lezers van De Nieuwe Moeder. Ik ga er echt voor zitten, achter mijn computer, met mijn ogen dicht. Een visualisatiemoment waarin ik kijk naar jouw bedrijf, jouw boodschap en jouw doelgroep. Soms droom ik er zelfs van!

Ja écht, ik droom soms zelfs over de ontwerpen voor mijn klanten…

Ik hoor dan ook regelmatig terug: “Wat fijn dat jij je zo kan inleven!” En dat doe ik ook écht. Want laten we eerlijk zijn, het gaat niet om het mooiste ontwerp, maar om het ontwerp dat jouw doelgroep het meeste raakt. Daarom zeg ik ook altijd: als grafisch ontwerper ben ik er vooral voor de klanten van mijn klanten.

Van me inleven tot jouw ideale grafisch ontwerp

Op deze manier zet ik dan ook een ontwerp neer dat perfect aansluit bij jouw doelgroep, bij jouw (potentiële) klanten. Geen templates, geen kopieën van andere ondernemers, geen namaaksel van Pinterest of standaard ontwerp uit Canva. Ik maak niets zoals een ander het heeft. Ik maak, ontwerp, creëer vanuit jou en jouw bedrijf. Want zo hoort dat, vind ik.

Jij bent uniek, je hebt een unieke visie op jouw vak, dat mag je maximaal uitdragen naar buiten. En daar help ik je bij. Ben jij klaar om jouw branding professioneel aan te pakken en het ontwerp van jouw boek, e-book of werkboek uit te besteden aan een empathische grafisch ontwerper? Dan ben ik je vrouw! Plan een kennismaking in, dan kletsen we daar verder.

Download hier GRATIS mijn kick-off handleiding!

In deze handleiding vertel ik je welke stappen we gaan nemen, zodat jij zelf niet meer hoeft te klooien en je kunt gaan opvallen met een professionele én unieke uitstraling van jouw bedrijf. 

Inclusief te gekke checklist om te kijken of jij toe bent aan een grafisch vormgever.

Grafisch vormgever, part-time moeder en full-time levensgenieter

Ik lach veel, praat graag en word hyper enthousiast van dingen waar mijn hart een sprongetje van maakt. Ik ben chaotisch en enorm geordend, positief en mindful, een gezellige levensgenieter vol passie. Passie naar links, passie naar rechts, draai in het rond en vier het leven!

Als zakenvrouw ben ik een multi-inzetbare meedenker die altijd gaat voor het beste resultaat. Ik pas mij aan aan jouw stijl in plaats van andersom. En ik heb een enorme liefde voor papier en drukwerk.

Ik stel jou de juiste vragen, prikkel jouw hersenen zonder je pijn te doen en zo komen we in de beste flow voor een kick-ass resultaat.

Over Lieke